Da li da evakuisem jadnog malog Ancija iz zajednickog akvariuma sa oskarcicima?
Nahranio sam azdaje crvicima. Odmah nakon toga im bacam grnule koje tamane kao ludi da ih namamim na jednu stranu AQ, da bih mogao Anciju da doturim jednu spirulina tableticu. Sledeca scena: Najveci medju malima se zaleteo i dohvatio tabletu. Dok je drzao u ustima dohvatio sam plasticnu slamku i izudarao ga po grbini!
Kada je ispustio odmah sam mu je oteo i zavukao medju kamenje gde se steka ancitrus. Najmanji od malih je provalio da Anci nesto zvace i zavukao se u jazbinu da mu to otme. Posto je jazbina manja od njega samog zaglavio se u njoj. Da bi izasao razvalio je svu dekoraciju i pobacao kamenje koje je dvdesetak puta teze od njega.
Kakve stencuge ja da stavim u veliki AQ kada ovako mali preturaju toliki kamen?
Minimum po 20kg? Ove ostre stene ne dolaze u obzir! Mali se iskasapio nacisto!
Polako postaje tesno za oskarcice u malom AQ.
Ali kada predju u novu "gajbu" osecace se kao u jezeru!
Danas sam ih trenirao da skacu iz vode po klopu.
Bez problema ugrize za prst!dadada
Za rubriku Verovali ili ne!!!
Bebica corydoras-a od 3mm prezivela u AQ sa 4 oskara od 10-12cm i nasla spas u prelivnom filteru!!!:0
U dilemi sam da li da ga ostavim tamo?
Preselili su se u veci akvarijum.
Mislim da bi se manje uzubijali i da bi manje vode bilo proliveno da sam ih pustio da sami predju preko. Ni jedan nije prosao bez povreda sto na glavi, sto na skrgama i telu. Odmah sam im ubacio granule da bi smanjili stres hranom ali posto nisu navikli na kvarcni krupnije granulacije poceli su da jedu i pesak.nenene
Ovako to od prilike izgleda kada se zanemare dve sipke koje su tu da nose gornju policu na kojoj ce biti veliki AQ.
Ja sam sipke amaterski obrisao u photoshop-u i slika je loseg kvaliteta ali se vidi sta je pisac hteo time da kaze.
marko_pa dodata slika: